Ghidul vitaminelor
4 participanți
Pagina 1 din 1
Ghidul vitaminelor
Este esential sa te asiguri ca dieta copilului tau contine toate mineralele si vitaminele necesare unei cresteri si dezvoltari sanatoase.
Acest ghid iti ofera informatiile de care ai nevoie:
Vitamina A
- Ficat, galbenus de ou, lactate integrale, ulei de peste
- Mentine ochii sanatosi, protejeaza impotriva infectiilor respiratorii, stimuleaza cresterea, intareste gingiile, dintii si oasele, este antioxidant.
Betacaroten
- Legume cu frunze verzi, morcovi, cartofi dulci, dovleac
- Se transforma in vitamina A, este un antioxidant.
Vitamina B1 (tiamina)
- Cereale integrale, drojdie, legume, ficat, porc, alune
- Asigura energie, intervine in digestia carbohidratilor, ajuta la buna functionare a sistemului nervos, a muschilor si a inimii, reduce stresul.
Vitamina B2 (riboflavina)
- Legume cu frunze verzi, peste, iaurt, ficat, branza, lapte
- Stimuleaza cresterea, mentine parul, pielea si unghiile santoase, ajuta metabolismul glucidic, lipidic, proteic si la producerea enegiei in organism.
Vitamina B3 (acidul nicotinic sau niacina)
- Carne slaba, germeni de grau, avocado, peste, produse din grau integral, drojdie de bere
- Esentiala pentru hormonii sexuali, hormonii tiroidieni, insulina, cortizon si pentru toleranta la glucoza. Necesara pentru sistemul nervos si creier, regleaza metabolismul lipidelor.
Vitamina B5 (acidul pantotenic)
- Cereale integrale, germeni de grau, nuci, legume verzi, galbenus de ou, carne si ficat
- Vital pentru glanda adrenala, transforma grasimile si carbohidratii in energie, ajuta la producerea anticorpilor, accelereaza vindecarea ranilor.
Vitamina B6
- Germeni de grau, carne, ficat, lapte, galbenus de ou, peste (ton, sardine, macrou, somon, crap, cod etc), orez, nuci, varza, banane
- Produce anticorpi si celule rosii, necesare pentru absortia vitaminei B12 si in metabolismul proteinelor.
Vitamina B12
- Ficat, carne de vaca si porc, peste, oua, lapte si branza
- Accelereaza cresterea si imbunatateste sanatatea sistemului nervos.
Acid folic
- Legume cu frunze verzi, morcovi, galbenus de ou, caise, dovleac, avocado, fasole, cereale integrale
- Ajuta organismul sa foloseasca proteinele si carbohidratii, formeaza anticorpi, previne anemia, protejeaza impotriva defectelor de tub neural la inceputul sarcinii.
Biotina (vitamina H)
- Drojdie de bere, orez brun, nuci, fructe, galbenus de ou, ficat de vaca
- Ajuta metabolismul lipidic si proteic, mentine sanatoase pielea, scalpul si parul.
Cholina
- Legume cu frunze verzi, ficat, lecitina, germeni de grau, galbenus de ou
- Ajuta memoria, controleaza cresterea colesterolului, detoxifica ficatul (prin eliminarea toxinelor si a medicamentelor).
Vitamina C (acid ascorbic)
- Citrice, capsuni, kiwi, pepene galben, cartofi, legume cu frunze verzi, ficat
- Contribuie la sanatatea sistemului imunitar, antiviral, antibacterian, intareste gingiile, oasele si peretii vaselor de sange, necesar organismului pentru a face fata stresului.
Vitamina D (calciferol)
- Produse lactate, galbenus de ou, ulei de peste, sardine, hering, ton
- Necesara pentru formarea dintiilor si a oaselor, impreuna cu vitamina A si cu vitamina C previne racelile.
Vitamina E
- Germeni de grau, ulei vegetal, cereale integrale, oua, broccoli, varza de Brussels, spanac, soia, seminte de floarea soarelui, rosii, morcovi, nuci proaspete
- Antioxidant, anticoagulant, protejeaza membrana celulara.
Vitamina K
- Iaurt, lapte, galbenus de ou, legume cu frunze verzi, ficat, ulei de peste
- Esentiala in coagularea sangelui, folositor in metabolismul osos.
p.s Poti printa tabelul si lipi in bucatarie pentru a verifica daca alimentatia ta sau a copilului contine aceste vitamine.
Acest ghid iti ofera informatiile de care ai nevoie:
Vitamina A
- Ficat, galbenus de ou, lactate integrale, ulei de peste
- Mentine ochii sanatosi, protejeaza impotriva infectiilor respiratorii, stimuleaza cresterea, intareste gingiile, dintii si oasele, este antioxidant.
Betacaroten
- Legume cu frunze verzi, morcovi, cartofi dulci, dovleac
- Se transforma in vitamina A, este un antioxidant.
Vitamina B1 (tiamina)
- Cereale integrale, drojdie, legume, ficat, porc, alune
- Asigura energie, intervine in digestia carbohidratilor, ajuta la buna functionare a sistemului nervos, a muschilor si a inimii, reduce stresul.
Vitamina B2 (riboflavina)
- Legume cu frunze verzi, peste, iaurt, ficat, branza, lapte
- Stimuleaza cresterea, mentine parul, pielea si unghiile santoase, ajuta metabolismul glucidic, lipidic, proteic si la producerea enegiei in organism.
Vitamina B3 (acidul nicotinic sau niacina)
- Carne slaba, germeni de grau, avocado, peste, produse din grau integral, drojdie de bere
- Esentiala pentru hormonii sexuali, hormonii tiroidieni, insulina, cortizon si pentru toleranta la glucoza. Necesara pentru sistemul nervos si creier, regleaza metabolismul lipidelor.
Vitamina B5 (acidul pantotenic)
- Cereale integrale, germeni de grau, nuci, legume verzi, galbenus de ou, carne si ficat
- Vital pentru glanda adrenala, transforma grasimile si carbohidratii in energie, ajuta la producerea anticorpilor, accelereaza vindecarea ranilor.
Vitamina B6
- Germeni de grau, carne, ficat, lapte, galbenus de ou, peste (ton, sardine, macrou, somon, crap, cod etc), orez, nuci, varza, banane
- Produce anticorpi si celule rosii, necesare pentru absortia vitaminei B12 si in metabolismul proteinelor.
Vitamina B12
- Ficat, carne de vaca si porc, peste, oua, lapte si branza
- Accelereaza cresterea si imbunatateste sanatatea sistemului nervos.
Acid folic
- Legume cu frunze verzi, morcovi, galbenus de ou, caise, dovleac, avocado, fasole, cereale integrale
- Ajuta organismul sa foloseasca proteinele si carbohidratii, formeaza anticorpi, previne anemia, protejeaza impotriva defectelor de tub neural la inceputul sarcinii.
Biotina (vitamina H)
- Drojdie de bere, orez brun, nuci, fructe, galbenus de ou, ficat de vaca
- Ajuta metabolismul lipidic si proteic, mentine sanatoase pielea, scalpul si parul.
Cholina
- Legume cu frunze verzi, ficat, lecitina, germeni de grau, galbenus de ou
- Ajuta memoria, controleaza cresterea colesterolului, detoxifica ficatul (prin eliminarea toxinelor si a medicamentelor).
Vitamina C (acid ascorbic)
- Citrice, capsuni, kiwi, pepene galben, cartofi, legume cu frunze verzi, ficat
- Contribuie la sanatatea sistemului imunitar, antiviral, antibacterian, intareste gingiile, oasele si peretii vaselor de sange, necesar organismului pentru a face fata stresului.
Vitamina D (calciferol)
- Produse lactate, galbenus de ou, ulei de peste, sardine, hering, ton
- Necesara pentru formarea dintiilor si a oaselor, impreuna cu vitamina A si cu vitamina C previne racelile.
Vitamina E
- Germeni de grau, ulei vegetal, cereale integrale, oua, broccoli, varza de Brussels, spanac, soia, seminte de floarea soarelui, rosii, morcovi, nuci proaspete
- Antioxidant, anticoagulant, protejeaza membrana celulara.
Vitamina K
- Iaurt, lapte, galbenus de ou, legume cu frunze verzi, ficat, ulei de peste
- Esentiala in coagularea sangelui, folositor in metabolismul osos.
p.s Poti printa tabelul si lipi in bucatarie pentru a verifica daca alimentatia ta sau a copilului contine aceste vitamine.
Madalina02- Mamica
- Mesaje : 186
Puncte : 887
Data de inscriere : 12/01/2010
Localizare : IASI
Re: Ghidul vitaminelor
ficcatull este bun are foarte multe vitamine la fell si oul multumirii alinaa
mery.mary- Moderatoare
- Mesaje : 469
Puncte : 2523
Data de inscriere : 11/01/2010
Varsta : 38
Localizare : sag-timis
Re: Ghidul vitaminelor
noi bem zilnik suculet si papam sapt ficatel...ne pl ff mult...(mai putin la mami :D)
Re: Ghidul vitaminelor
noua nu ne place ficatelu...am incercat dar nu am avut succes
dariacosminaa- Moderatoare
- Mesaje : 560
Puncte : 1727
Data de inscriere : 21/01/2010
Varsta : 41
Localizare : arad
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum