ce faceti cu bebeii daca incepeti serviciul??
+3
dolcemaria
allesia
anes
7 participanți
Pagina 1 din 1
ce faceti cu bebeii daca incepeti serviciul??
cresa sau bunici???
A venit vremea sa pleci la serviciu si intrebarea "cu cine las copilul?" devine din ce in ce mai stresanta. Ce-ai zice sa examinam impreuna varianta "bunici"?
Am auzit adesea tineri planuind sa aiba un copil. La intrebarea: "Bine, bine, si ce veti face cu el?", raspundeau cu nonsalanta: "Il ducem la parinti, sa-l creasca ei." Marturisesc ca usurinta cu care discutau despre acest subiect ma dezarma.
Sa nu ma intelegi gresit, am fost crescuta de bunici care m-au adorat si pe care ii iubesc si azi din tot sufletul. Am avut o copilarie fericita, care li se datoreaza in buna masura. Si am inteles, desi tarziu, ca parintii mei au facut ceea ce au crezut ca ar fi mai bine. Dar nu as repeta niciodata modelul lor cu fiica mea.
Bunica-bona
Modelul traditional la noi este unul in care parintii lucreaza, iar bunicii au grija nepotilor. Tatii lipsesc de acasa zi-lumina pentru a asigura familiei un minim confort material, iar tinerele mame se impart cum pot intre profesie, gospodarie si copii. Bunicii iesiti la pensie intra in scena ca parinti de ocazie pentru nepoteii lor. Problema apare atunci cand isi iau rolul prea in serios. Si, mai ales, cand sunt lasati s-o faca!
In multe astfel de situatii apar conflicte si, in final, nimeni nu este multumit: parintii se plang ca deciziile lor nu sunt respectate, bunicii se simt exploatati, pe de o parte, si desconsiderati, pe de alta.
eu sunt intr-o mare dilema ce o sa fac cu bb!!
A venit vremea sa pleci la serviciu si intrebarea "cu cine las copilul?" devine din ce in ce mai stresanta. Ce-ai zice sa examinam impreuna varianta "bunici"?
Am auzit adesea tineri planuind sa aiba un copil. La intrebarea: "Bine, bine, si ce veti face cu el?", raspundeau cu nonsalanta: "Il ducem la parinti, sa-l creasca ei." Marturisesc ca usurinta cu care discutau despre acest subiect ma dezarma.
Sa nu ma intelegi gresit, am fost crescuta de bunici care m-au adorat si pe care ii iubesc si azi din tot sufletul. Am avut o copilarie fericita, care li se datoreaza in buna masura. Si am inteles, desi tarziu, ca parintii mei au facut ceea ce au crezut ca ar fi mai bine. Dar nu as repeta niciodata modelul lor cu fiica mea.
Bunica-bona
Modelul traditional la noi este unul in care parintii lucreaza, iar bunicii au grija nepotilor. Tatii lipsesc de acasa zi-lumina pentru a asigura familiei un minim confort material, iar tinerele mame se impart cum pot intre profesie, gospodarie si copii. Bunicii iesiti la pensie intra in scena ca parinti de ocazie pentru nepoteii lor. Problema apare atunci cand isi iau rolul prea in serios. Si, mai ales, cand sunt lasati s-o faca!
In multe astfel de situatii apar conflicte si, in final, nimeni nu este multumit: parintii se plang ca deciziile lor nu sunt respectate, bunicii se simt exploatati, pe de o parte, si desconsiderati, pe de alta.
eu sunt intr-o mare dilema ce o sa fac cu bb!!
anes- Mamica
Puncte : 364
Data de inscriere : 13/01/2010
Varsta : 42
Localizare : campina-prahova
Re: ce faceti cu bebeii daca incepeti serviciul??
si eu sunt intr-o dilema ,desi mama mea s-a oferit deja sa stea cu andrei,nu stiu cum o sa procedez, ma doare sufletul numai cand ma gandesc tare greu imi v-a fii, mama mea e o femeie nemaipomenita dar am retineri,sunt mai mult ca sigura ca vor aparea conflicte...
allesia- Moderatoare
Puncte : 1407
Data de inscriere : 12/01/2010
Varsta : 43
Localizare : cluj-napoca
asta da buna intrebare nu stiu dar sper sa rezolv sa mai stau un an dar sa iau indemnizatia pina la 3 ani,nu stiu daca ati auzit dar se poate daca e copilu mai bolnaviceos sau daca are probleme da sanatate
dariacosminaa- Moderatoare
Puncte : 1727
Data de inscriere : 21/01/2010
Varsta : 41
Localizare : arad
eu sunt nevoita so dau la cresa si imi imaginez ce greu va fi pt amandoua
Madalina02- Mamica
Puncte : 887
Localizare : IASI
la noi ii ia la gradinita la 2 ani si 6 luni o sa o dau mama mea nu are rabdare sa stea cu ea sa merg la servicu astept pana la 2 ani si 6 luni si merg la serviciu dupa acceaa
mery.mary- Moderatoare
Puncte : 2523
Data de inscriere : 11/01/2010
Varsta : 38
Localizare : sag-timis
eu nu pot sa o las la mama pt ca lucreaza,era bn
fain ca are rabdaree mama nu mai are
mery.mary- Moderatoare
superrrrr floryy esti norocoasa mama are 50 de ani dar a crescut 5 nu mai are rabadaree
mery.mary- Moderatoare
ce tare esti flory
allesia- Moderatoare
Puncte : 1407
Varsta : 43
Localizare : cluj-napoca
si mama ar sta cu ia dar din cauza boli nu poate ca daca aar fi dupa mama ar tineo non stop acum o sa vedem cum decurge tratamentu pe care il urmeaza
Madalina02- Mamica
doamne ajuta sa se faca bn sa ai cu cie so lasi pe printesa
sper dar sansele sunt foarte mici asta e viata mergem inainte
Madalina02- Mamica
Subiecte similare
» la faceti baie in fiecare zi la copii?
» mamicii ce sucuri la faceti copilasilor?
» CATI DINTISORI AU BEBEII VOSTRI?
» Mai folosesc bebeii vostri suzeta?
» BEBEII VOSTRI DORM INVELITI NOAPTEA?
» mamicii ce sucuri la faceti copilasilor?
» CATI DINTISORI AU BEBEII VOSTRI?
» Mai folosesc bebeii vostri suzeta?
» BEBEII VOSTRI DORM INVELITI NOAPTEA?
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum