Mamici si Scutecei
Bine ati venit pe forumul Mamici si Scutecei . Pentru a putea vedea toate topicurile si sa cititi in ele sa va docmentati va rugam sa va inregistrati . Multumesc .

Alăturați-vă forumului, este rapid și ușor

Mamici si Scutecei
Bine ati venit pe forumul Mamici si Scutecei . Pentru a putea vedea toate topicurile si sa cititi in ele sa va docmentati va rugam sa va inregistrati . Multumesc .
Mamici si Scutecei
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Pastrarea si folosirea corecta a alimentelor pt copii

5 participanți

In jos

Pastrarea si folosirea corecta a alimentelor pt copii Empty Pastrarea si folosirea corecta a alimentelor pt copii

Mesaj Scris de dariacosminaa Mar Feb 16, 2010 10:39 pm

Sugarii si copiii mici sunt mult mai predispusi la imbolnaviri prin intermediul alimentelor contaminate decat adultii. Aceasta se datoreaza sistemului lor imunitar,incomplet dezvoltat.A consuma alimente ce contin subtstante produse de bacterii poate provoca stari de oma,diaree,dureri abdominale,iar uneori chiar febra.Simptomele pot fi foarte severe si pot aparea la un interval de 30 de minute pana la 7 zile de la data consumarii alimentului contaminat.Parintii si ingrijitorii pot preveni aceste imbolnaviri cauzate de bacterii prin prepararea,pastrarea si servirea alimentelor in cele mai bune conditii.Va vom preznta in randurile urmatoare o lista cu cateva precautii ce trebuiesc luate inaintea administrari alimentelor pentru copii.....

In magazine:

*
Alegeti alimentele cu etichete clare si curate;
*
Verificati(in cazul borcanaselor si a conservelor) capacul prin apasare.Daca este presat(nu poate fi apasat) inseamna ca este in stare buna pentru consum;
*
Verificati termenul de valabilitate.

Acasa;

*
Stergeti capacul cu o carpa curata;
*
Verificati inca o data daca capacul este presat;
*
Tineti borcanasul pentru cateva minute sub un jet de apa calduta,pentru a usura deschiderea;
*
Scoateti cu o lingura curata si uscata cantitatea dorita intr-un vas curat.
*
Nu hraniti copilul direct din borcanel.Saliva introdusa in felul acesta in alimentul din borcanel poate contamina toata cantitatea de mancare.
*
Inchideti dupa folosire borcanelul foarte strans si pastrati la frigider.Folositi tot continutul in cel mult 3 zile de la deschiderea borcanului.
*
Daca preparati mancarea pentru copii acasa,folositi o perie curata pentru curatarea mixerului ,storcatorului de fructe etc.Clatiti bine sub jet de apa calda. Orice particule de mancare mai veche pot dezvolta bacterii periculoase si contamina alimentul respectiv.
*
Folositi detergent de vase si apa calda pentru spalarea si clatirea tuturor ustensilelor (inclusiv desfacatorul de conserve) folosite la prepararea hranei.

Incalzirea alimentelor la cuptorul cu microunde

*
Nu incalziti alimentele solide pentru copii in borcanele sau recipientul in care au fost achizitionate.Studiile au aratat ca in felul acesta mancarea este incalzita inegal.
*
Daca este nevoie sa incalziti toata cantitatea de mancare,puneti borcanelul intr-un vas cu apa calda si amestecati continuu.Iar daca doriti sa folositi cuptorul cu microunde,turnati continutul intr-un vas termorezistent.
*
Grasimile se incalzesc mai repede decat celelalte substante intr-un cuptor cu microunde.Evitati sa incalziti la microunde carnea sau ouale.Aceste alimente au un continut ridicat de grasimi,iar incalzirea lor cu ajutorul microundelor poate cauza supraincalzirea si explozia lor.Puteti incalzi aceste alimente intr-un vas cu apa calda.

Pastrarea hranei pentru bebelusi

*
Pastrati la frigider orice aliment .Aruncati alimentele lichide sau solide care au ramas la temperatura camerei mai mult de doua ore. Nu dati niciodata copilului sa manance ceea ce a ramas de la masa precedenta, chiar daca mancarea a fost tinuta la frigider.
dariacosminaa
dariacosminaa
Moderatoare
Moderatoare

Puncte : 1727
Data de inscriere : 21/01/2010
Varsta : 41
Localizare : arad

Sus In jos

Pastrarea si folosirea corecta a alimentelor pt copii Empty Re: Pastrarea si folosirea corecta a alimentelor pt copii

Mesaj Scris de Flory_83 Mier Feb 17, 2010 10:45 am

eu ii prepar pe loc fructele si supa
in fiecare zi alta, daca ramane, fie putin sau mult, in functie de cum papa, ori pap eu sau tati ori la gunoi
Flory_83
Flory_83
Mamica super
Mamica super

Puncte : 684
Data de inscriere : 15/01/2010
Localizare : Romania

http://life-care.forumgratis.ro/index.htm

Sus In jos

Pastrarea si folosirea corecta a alimentelor pt copii Empty Re: Pastrarea si folosirea corecta a alimentelor pt copii

Mesaj Scris de allesia Mier Feb 17, 2010 10:58 am

ce ramane de la bb se arunca sau cum zice flory ,mai papa tati,nu obisnuim sa pastram mancarica de pe o zi pe alta...
allesia
allesia
Moderatoare
Moderatoare

Puncte : 1407
Data de inscriere : 12/01/2010
Varsta : 43
Localizare : cluj-napoca

Sus In jos

Mesaj Scris de dariacosminaa Mier Feb 17, 2010 11:55 am

si eu tot la fel nu le dau la copii de pe o zi la alta pt ca nici macar eu nu minc asa
dariacosminaa
dariacosminaa
Moderatoare
Moderatoare

Sus In jos

Mesaj Scris de Madalina02 Mier Feb 17, 2010 1:24 pm

eu fac supa in fiecare zi ce ramane se arunca niciodata nu dau mancare de pe o zi pe alta ca nici noi nu mancam de pe o zi pe alta la noi se gateste zilnic atata cat se mananca in ziua respectiva doar de sarbatori se gateste mai mult
Madalina02
Madalina02
Mamica
Mamica

Puncte : 887
Data de inscriere : 12/01/2010
Localizare : IASI

Sus In jos

Mesaj Scris de dariacosminaa Mier Feb 17, 2010 4:13 pm

asa fac si eu nu fac niciodata mincare multa,doar cit mincam in ziua respectiva
dariacosminaa
dariacosminaa
Moderatoare
Moderatoare

Sus In jos

Mesaj Scris de mery.mary Mier Feb 17, 2010 8:55 pm

niki noi nu pastram nimik la frigider totul papam proaspat
mery.mary
mery.mary
Moderatoare
Moderatoare

Puncte : 2523
Data de inscriere : 11/01/2010
Varsta : 38
Localizare : sag-timis

Sus In jos

Mesaj Scris de Continut sponsorizat

Continut sponsorizat

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum