Mamici si Scutecei
Bine ati venit pe forumul Mamici si Scutecei . Pentru a putea vedea toate topicurile si sa cititi in ele sa va docmentati va rugam sa va inregistrati . Multumesc .

Alăturați-vă forumului, este rapid și ușor

Mamici si Scutecei
Bine ati venit pe forumul Mamici si Scutecei . Pentru a putea vedea toate topicurile si sa cititi in ele sa va docmentati va rugam sa va inregistrati . Multumesc .
Mamici si Scutecei
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

solutii la 10 probleme frecvente

In jos

solutii la 10 probleme frecvente Empty solutii la 10 probleme frecvente

Mesaj Scris de lavy_david Vin Apr 02, 2010 9:31 pm

Incepe o perioada frumoasa, in care e bine sa fii aproape de puiul tau si chiar sa cobori la mintea lui. Ai aici solutii la problemele care ar putea sa apara.

1. Cum sa fac sa renunte la biberon? Are 1 an si jumatate.

In jurul varstei de 12 luni se poate incepe renuntarea la biberon si trecerea la bautul lichidelor din cana. Utilizarea prelungita a sticlei poate duce la stricarea dintilor si la ingerarea unei prea mari cantitati de lapte, de obicei mai mult de 1 litru pe zi. Obisnuirea cu cana trebuie sa inceapa pe la 9-12 luni, dar daca nu se va intampla atat de repede precum vrei tu, nu dispera. Il poti obisnui treptat cu cana, de exemplu in timpul baitei.

2. Cat lapte mai trebuie sa bea zilnic un copil de peste 1 an? Copiii peste 1 an au nevoie de doar 2 pana la 3 mese de lapte pe zi, adica echivalentul a 500 pana la 700 de ml. Mai mult lapte consumat poate duce la dezechilibre in alimentatie in defavoarea hranei solide, ducand la lipsa unor minerale importante in organism, cum ar fi fierul.

3. Cum scapam de scutecele de unica folosinta? Exista o varsta anume?

Nu exista o varsta anume. Indemanarea necesara se formeaza la unii intre 18 si 30 de luni, la altii abia la 4 ani! Cu cat e mai pregatit, stie ce presupune toata treaba, va fi mai usor sa inceapa. Semnalele ca el e pregatit sunt simple – ne imita comportamentul de la toaleta, incepe sa faca ordine, spune cand simte nevoia de caca/pipi, stie diferenta dintre ud si uscat, cand poate sa-si dea jos si sa-si ridice singur pantalonasii, cand are pauze mai lungi de 3 ore intre „sesiunile“ de pipi.

4. Sta pe olita, dar nu face nimic. In schimb, imediat ce-i pun scutecul se usureaza in el. Am gresit cu ceva in imprietenirea cu olita?

S-ar putea sa simta un discomfort legat de olita (piele iritata, olita e rece, nu-i place locul unde e olita). Dupa ce ai remediat oricare dintre aceste probleme, asigura-te ca nu e vorba de constipatie si rezolva cu o alimentatie care sa-l ajute sa faca mai usor. Indiferent ce ar fi, ai rabdare!

5. Nu vrea deloc sa manance, nici macar sa vada farfuria cu mancare. Ce sa fac sa il pacalesc?

Mai intai, incearca sa calculezi cate lichide bea copilul tau peste zi. Un stomacel mic se umple repede cu apa sau sucuri. Daca bea mai mult de o jumatate de litru pana la 1 litru e posibil sa-i taie pofta de mancare. Important este sa nu impui reguli si mai ales sa nu-l fortezi.

6. Avem un baietel in varsta de 1 an. Nu raspunde cand il strig pe nume, iar cand ii vorbesc se incrunta si se uita fix la mine. Are probleme?

Testeaza-i, mai intai auzul: in spatele copilului, la o distanta de 30-50 cm suna un clopotel. Ar trebui sa se intoarca daca nu exista probleme de auz. Striga-l in soapta din spate. Daca ti se pare ca nu reactioneaza, du-l imediat la un specialist. 7. Care este varsta potrivita pentru inceperea educatiei la copii?

Copiii care au trecut de stadiul de bebelusi au o mai mare capacitate de a invata lucruri noi si de a retine informatii decat copiii mai mari de 5, 6 sau 7 ani. Studiile arata ca introducerea primelor notiuni inca din primii ani de viata ajuta la vremea scolii.

8. Cum ar trebui sa ma joc cu o fetita de 1 an? Exista jocuri specifice acestei varste?

Da. E perioada in care trebuie sa-i povestesti tot ceea ce faci in cuvinte simple, corecte, pe intelesul ei. Ii plac cartile cu desene, ori cifre mari si imagini clare. Joaca-te cu literele alfabetului, ori cu cartoane ce infatiseaza animalele domestice, fa educatie fizica in acelasi timp cu el. I se va parea foarte distractiv si va prinde repede totul!

9. Ar trebui sa-i dau copilului meu mai mult de o pastila cu multivitamine pe zi daca n-a prea mancat in ultima vreme?

Nu! Nu exista niciun motiv sa-i maresti doza zilnica recomandata care ii asigura necesarul de 100% pentru multe din vitaminele si mineralele de care are nevoie. Supradozarea ar putea impiedica absorbtia altora.

10. Televizorul ajuta in dezvoltarea limbajului la copii?

Televizorul, ca si radioul, ajuta la dezvoltarea limbajului la copil, important este sa nu exageram cu uitatul la televizor pentru a nu crea dependenta. In camera in care doarme copilul nu trebuie sa existe televizor. Copilul mare nu are voie mai multe de 2 ore sa se uite la televizor (monitor). In plus, ai mare grija la ce anume se uita copilul tau la televizor si prin ce pagini de Internet navigheaza. Este un lucru stiut ca violenta, chiar si a unor programe speciale pentru copii, duce la grave tulburari de comportament, ceea ce, sunt convinsa, nu-ti doresti sa se intample. Ai mare grija si selecteaza tu programul pentru el.
lavy_david
lavy_david
Mamica
Mamica

Mesaje : 145
Puncte : 472
Data de inscriere : 11/01/2010
Varsta : 37
Localizare : barcelona,spania

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum