Mamici si Scutecei
Bine ati venit pe forumul Mamici si Scutecei . Pentru a putea vedea toate topicurile si sa cititi in ele sa va docmentati va rugam sa va inregistrati . Multumesc .

Alăturați-vă forumului, este rapid și ușor

Mamici si Scutecei
Bine ati venit pe forumul Mamici si Scutecei . Pentru a putea vedea toate topicurile si sa cititi in ele sa va docmentati va rugam sa va inregistrati . Multumesc .
Mamici si Scutecei
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

REFACEREA DUPA O NASTERE CU CEZARIANA

2 participanți

In jos

REFACEREA DUPA O NASTERE CU CEZARIANA Empty REFACEREA DUPA O NASTERE CU CEZARIANA

Mesaj Scris de dariacosminaa Joi Feb 18, 2010 12:30 am

Cum ma voi simti dupa o nastere prin cezariana?

Ca oricare proaspata mamica, probabil ca veti simti atat euforia cat si emotia profunda fata de persoana noua din bratele dumneavoastra. Dar in acelasi timp veti simti destula durere fizica, dupa ce efectul anesteziei va trece. Pacientele care au suferit operatie cezariana stau, in general, intre trei pana la cinci zile in spital inainte sa poata merge acasa.

Iata, mai jos, cateva aspecte generale la care va puteti astepta imediat dupa nastere:

Pe masura ce efectul anesteziei locale se diminueaza, veti reincepe sa va simtiti iarasi degetele de la picioare, apoi gradual restul corpului, eventual va veti reaminti de noua incizie. Nu fiti rusinoasa si cereti calmante, daca veti simti ca nu puteti suporta durerea. Una din recentele imbunatatiri ale performantei medicale o reprezinta si adaosul de morfina in epidural, ceea ce ofera o excelenta usurare a durerilor postpartum, pana la 24 de ore, fara efecte secundare ca ameteala, slabiciune, pe care le aveti dupa anestezie generala.

Daca ati avut anestezie generala, va veti simti ametita si slabita, posibil sa aveti senzatie de greata. Aceasta senzatie de rau de la stomac poate fi redusa cu ajutorul medicatiei, dar nu va dispare in totalitate pana ce efectul anesteziei generale nu va trece, aceasta insemnand aproximativ 48 de ore. Multe din femeile care au avut anestezie cu adaos de morfina au observat o senzatie de mancarime, iritare (uneori a intregului corp). Tratarea efectului de iritare poate oferi o usurare, dar durerea deseori revine, astfel ca majoritatea femeilor prefera sa accepte acest efect secundar si sa nu lase durerea sa avanseze. Ca si starea de greata, mancarimea ar trebui sa dispara complet in aproximativ 48 de ore.

Cand efectul anesteziei a trecut, incepeti sa miscati degetele si labele de la picioare. Asistenta medicala va poate invata cum sa tusiti fortat sau sa exersati respiratia, in ideea de a va mari plamanii si a-i curata de eventual lichid acumulat. (Acest lucru scade riscul de pneumonie). Folositi mainile sau o perna pentru a sustine prin presare incizia cand tusiti (acelasi lucru este bine de facut atunci cand stranutati sau radeti).

Indiferent de tipurile de anestezie pe care le-ati primit, in cursul a 24 de ore de la operatie, veti fi ajutata sa parasiti patul si vi se va cere sa faceti miscare. Acest lucru va ajuta la circulatie si va reduce in mare masura posibilitatea formarii cheagurilor de sange. Statul in picioare sau sezutul pe scaun va parea imposibil pentru inceput, dar cu cat stati mai mult ridicata in picioare cu atat mai repede va veti reface. Asigurativa ca luati calmante potrivite, incat sa va permita sa faceti miscare, sa sedeti si sa alaptati confortabil.

Dupa 24 de ore, veti fi eliberata de perfuzia intravenoasa si cateterul uretral, pentru eliminarea urinei, si veti putea sa mancati lucruri foarte usoare. Pe masura ce reintroduceti mancarea solida va puteti astepta la unele dureri datorate gazelor intestinale – semn ca intestinele incep sa functioneze din nou. Luati-o incet la inceput. Cu cat introduceti mai incet hrana solida, cu atat mai reduse vor fi gazele intestinale si balonarea.

In decursul a doua pana la patru zile, firele de sutura sau copcile vor fi scoase si vi se va permite sa mergeti acasa.
dariacosminaa
dariacosminaa
Moderatoare
Moderatoare

Puncte : 1727
Data de inscriere : 21/01/2010
Varsta : 41
Localizare : arad

Sus In jos

REFACEREA DUPA O NASTERE CU CEZARIANA Empty Re: REFACEREA DUPA O NASTERE CU CEZARIANA

Mesaj Scris de dariacosminaa Joi Feb 18, 2010 12:32 am

si mie mia fost foarte greu dupa ce mam trezit plingeam intruna si atunci ma durea mai rau dar asa mam trezit plingind si nu ma puteam oprii,nu recomand la nici o mamica sa nasca cu cezariana doar daca este necesar,e foarte greu si cind vi acas mai ales daca nu ai ajutor
dariacosminaa
dariacosminaa
Moderatoare
Moderatoare

Sus In jos

REFACEREA DUPA O NASTERE CU CEZARIANA Empty Re: REFACEREA DUPA O NASTERE CU CEZARIANA

Mesaj Scris de Madalina02 Joi Feb 18, 2010 9:43 am

eu am nascut prin cezariana si ma-m refacut foarte repede.......am nascut la 9 dim si la 3 eram la fata in salon ca eu eram la 1 si fata la 3 si la 2 saptamani dupa ce am revenit acasa am urcat 10 etj pe sscari cu carut si fata ca se stricase liftu si aunci a sangerat un pik da nu ma durut si in 2 zile era efacuta
Madalina02
Madalina02
Mamica
Mamica

Puncte : 887
Data de inscriere : 12/01/2010
Localizare : IASI

Sus In jos

Mesaj Scris de dariacosminaa Joi Feb 18, 2010 8:44 pm

SI EU AM NASCUT LA 10 SEARA DAR ABEA A DOUA ZI SEARA MAM DUS LA ALAPTAT LA MINE A FOST FOARTE RAU POATE CA SI ERAM MAI PLINUTA
dariacosminaa
dariacosminaa
Moderatoare
Moderatoare

Sus In jos

Mesaj Scris de Continut sponsorizat

Continut sponsorizat

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum